Muslinger

Muslinger og cava

Muslinger & Cava

  • 1 kg muslinger
  • 1 finthakket løg
  • 1 lille rød chili
  • 2 finthakket fed hvidløg
  • 2 dl hvidvin eller CAVA
  • 1 dl piskefløde
  • finthakket bredbladet persille
  • olivenolie
  • salt og peber

Muslingerne renses. Åbne muslinger kasseres, hvis de ikke lukker ved et let bank. Sauter løg, chili og hvidløg i olivenolie i en stor gryde til løgene er klare. Kom muslingerne i gryden, hæld CAVA eller hvidvin ved og vend rundt. Læg låg på og lad retten koge 5-10 minutter. Når alle muslinger er åbne – de der forsat er lukket skal kasseres – sies suppen fra i en mindre gryde. Skal koges ind til ca 1 dl, derefter tilsættes fløden og saucen smages til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i gryden med muslingerne, tilsæt bredbladet persille og vend rundt. Anret muslingerne i dybe tallerkner, server håndskårne ovnbagte fritter til og gerne med en enkel grøn salat samt godt brød.

Håndskårne ovnbagte fritter

  • 1 kg kartofler
  • olivenolie
  • flagesalt

Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i stave. Vend i olie og salt. Bag i ovnen ved 200 grader 30-40 minutter til de er gyldne, sprøde og møre. Anret og drys med lidt salt.

Bekræft venligst din alder

Ifølge loven omkring salg af alkoholholdige drikkevarer skal vi bede dig bekræfte din alder nedenfor. Såfremt du er under 18 år, kan du ikke handle vin og spiritus via cavabobler.dk og vil blive sendt væk fra web-sitet.