Gode tips

Opbevaring og servering

Opbevar cava mørkt, køligt og liggende, gerne mellem 10-20 C. Læg flasken i køleskab 4-6 timer før brug, og lige før den serveres, sættes den i en køler halvt fyldt med vand og is.

Den optimale temperatur ved servering 4-7 gr C. Cava skal serveres i høje og tulipanformede glas, for at opnå den bedste aroma og den bedste udvikling af boblerne. Hold glasset lidt på skrå, når du skænker, og lad cavaen løbe ned ad siden på glasset. Skænk til lige under det bredeste sted i glasset og nyd de smukke bobler, der stiger mod overfladen. Glassene skal være helt rene og må ikke indeholde rester fra sæbe og skyllemidler. Skyl glassene i masser af rent vand og tør dem!

Hvis cava flasken mod alle forventninger ikke tømmes:-) så brug en tætsiddende prop, så kulsyren ikke forsvinder og nyd den dagen efter. Min erfaring er, at man sagtens kan åbne den og tage et glas, sætte den tilbage i køleskabet med det samme med tætsiddende prop på, så er den stadig rigtig fin dagen efter.

Flotte bobler

Flotte cava bobler
  • Skyl dine cavaglas i varmt vand og undgå sulfo. Sulfo dræber boblerne!
  • Lad ikke proppen springe af flasken, men lirk den af – gerne så der kun lyder et lille suk.
  • Hold glasset på skrå, når du skænker cava op. Du får det bedste resultat ved at hælde langs siden af det skråtstillede glas. Herved holder boblerne sig bedst.
  • For at fuldende oplevelsen skal du altid huske at servere cavaen ved rette temperatur, som er 6-8 grader.

Bekræft venligst din alder

Ifølge loven omkring salg af alkoholholdige drikkevarer skal vi bede dig bekræfte din alder nedenfor. Såfremt du er under 18 år, kan du ikke handle vin og spiritus via cavabobler.dk og vil blive sendt væk fra web-sitet.