Joan Colomer Costa og Cristina Bernat Sarró – ægteparret, der grundlagde Cavas Colomer var begge født i 1907, og denne cava produceres også i dag, og er en hyldest til grundlæggerne.
Cava Colomer 1907 produceret på de lokale og traditionelle cavadruer i Penedés. Lagret i 2-2½ år. Den er en sikker vinder hver gang. Perfekt til aperitif, velkomst og “terrasse-cava”, til brunch, til lette fiske- og skaldyrsretter: muslinger: Moules Frites, grillet jomfruhummer, hummerhaler. Den er god tll værtsgave og til “nybegyndere” i de lidt mere tørre mousserende vine
KR. 130,-
Druer
Xarello (35%), Macabeu (35%), Parellada (30%)
Fakta
Lagring: 24-30 mdr.
Syre: 6.5 g/l
Sukker: 8-10 g/l
Alkohol: 11.5%
Beskrivelse
Farve: klar, lys gul.
Bobler: mange fine bløde og vedvarende boble
Aroma: frugtig – citrus og æble og hvide blomster
Smag: sprød, let og forfriskende
Servering
Temperatur: 5-7 C
Perfekt til: aperitif, tapas, fisk, skaldyr, brunch